arrow_drop_up arrow_drop_down
Foto van middelbare school gang

Over IntroScience

Wie zijn wij?

Over IntroScience

IntroScience ontwikkelt lesmethodes op het gebied van wetenschapseducatie en communicatie. Vanuit een wetenschappelijk perspectief proberen zij mensen te inspireren en uit te dagen om de onderzoekende geest te gebruiken. De basisprincipes van wetenschappelijk onderzoek doen staan hierbij centraal. Wetenschappelijke werk- en denkprocessen kunnen volgens hen breed worden toegepast in de samenleving.


Momenteel verzorgt IntroScience cursussen en workshops voor bovenbouw leerlingen van het voortgezet onderwijs. Daarnaast is er een Werkboek Profielwerkstuk ontwikkelt en uitgegeven.

Ons team

Nils Beveridge, MSc

Initiator en mede-oprichter


De onderzoekende geest van Nils Beveridge was al op vroege leeftijd aanwezig. Gedreven door zijn passie voor natuur is hij in 2008 begonnen aan de opleiding Biologie aan de Universiteit Leiden. Tijdens zijn opleiding heeft hij zich als wetenschapper kunnen ontwikkelen, vooral door hands-on onderzoeksprojecten in binnen- en buitenland. Met een persoonlijke interesse in de processen achter de conflicten tussen mens en dier en invasieve soorten, is hij in 2014 afgestudeerd als Conservation bioloog. 


Daarna heeft hij bij de Stichting Leo en het Centrum voor Milieuwetenschappen Leiden (CML) gewerkt aan het beschermen van de leeuw in Nairobi National Park en grote Afrikaanse carnivoren in het algemeen. 


Nu werkt hij met veel plezier bij IntroScience waar hij creatieve opdrachten en lesmethodes ontwikkeld en als wetenschapper voor de klas staat tijdens cursussen.

Niels Goossens, MSc

Mede-oprichter


Na zijn bacheloropleiding Biologie succesvol te hebben afgerond, heeft Niels zich gespecialiseerd op het snijvlak van wetenschap en het bedrijfsleven. Zijn masteropleiding Science Based Business heeft daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. Met zijn wetenschappelijke achtergrond kan hij bedrijfsgerichte vraagstukken op een analytische en systematische manier beantwoorden. 


Niels heeft na het afronden van zijn masteropleiding o.a. gewerkt bij een projectmanagementbureau en een gezondheidsinstelling. Op dit moment is hij directeur van een succesvol online platform voor ondernemers en freelancers. 


Met zijn multidisciplinaire achtergrond in zowel de wetenschap als het bedrijfsleven, vormt Niels een belangrijke schakel binnen het IntroScience team.

Bart de Jong, BSc

Mede-oprichter


Hoewel afkomstig uit een echte onderwijsfamilie, koos Bart in eerste instantie voor een wetenschappelijke carrière met de bacheloropleiding Biologie. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan, en na enkele vroege ervaringen als student-assistent op de Universiteit Leiden heeft hij via een Educatieve Minor een tweedegraads lesbevoegdheid Biologie behaald. 


Sindsdien heeft hij zijn toekomstplannen volledig op het onderwijs gericht, en hij volgt nu een Master Biologie & Educatie met als doel het behalen van een eerstegraads lesbevoegdheid. 


Binnen IntroScience is hij sinds het prille begin enthousiast bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het doceren tijdens de cursussen.

Heb je vragen of opmerkingen? Laat het ons weten!

Onze website is momenteel nog in aanbouw, dus niet alle informatie is tot dusver beschikbaar. Wij vinden het wel erg leuk om met je in contact te komen. Gebruik dus onderstaande button of onze contactgegevens om contact met ons op te nemen. We vertellen je graag meer over wie wij zijn en wat we doen!