Page content

article content

Win prijzen met jouw Profielwerkstuk!

Leerlingen (en docenten) opgelet: het profielwerkstuk is niet alleen een verplicht onderdeel van een havo- of vwo-opleiding, maar ook een kans om mooie prijzen (tot wel 2.000 euro!) te winnen! Wij hebben de grootste Profielwerkstukprijzen van Nederland voor je op een rijtje gezet, dus kijk snel voor welke jij in aanmerking komt.

 

1.      KNAW Onderwijsprijs

Door de KNAW (Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen) worden jaarlijks prijzen uitgereikt voor de beste VWO profielwerkstukken per profiel. De eerste prijs bedraagt een studiebeurs van 2.000 euro, de tweede prijs 1.500 euro en de derde prijs 1.000 euro. Niet alleen leerlingen worden beloond, maar ook de begeleidende docent en de school van de winnaars. Let op: alleen jouw school kan het profielwerkstuk insturen, dus zorg dat je profielwerkstuk in de smaak valt bij jouw begeleidende docent! Meer weten? Kijk dan op de website van het KNAW.

 

2.      Rijksmuseum Junior Fellowship

Al een aantal jaren organiseert het Rijksmuseum samen met omroep NTR het Rijksmuseum Junior Fellowship: de jaarlijkse profielwerkstukprijs voor leerlingen van het vwo. Om mee te kunnen doen, moet jouw profielwerkstuk een link hebben met (de collectie van) het Rijksmuseum. Je maakt dan kans op een studiebeurs van €1.500 en een Traineeship. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of vak je het werkstuk schrijft. Je kunt eenvoudig zelf het profielwerkstuk inzenden via de website. Hierbij een link naar website van het Rijksmuseum.

 

3.      De Van Melsenprijs

De Van Melsenprijs wordt elk jaar uitgereikt door de Radboud Universiteit Nijmegen en is gericht op profielwerkstukken in exacte vakken. Ook hier kan het profielwerkstuk alleen via je docent worden ingezonden, meestal uiterlijk in de maand maart van het jaar. Winnaars van deze prijs mogen o.a. meedoen aan de internationale profielwerkstukprijs: de International Conference for Young Scientists. Meer informatie is te vinden op de website van de Radboud Universiteit.

 

4.      Profielwerkstukprijs Rijksuniversiteit Groningen

Vanuit de Rijksuniversiteit Groningen, organiseren het Alfasteunpunt, Bètasteunpunt en het Gammasteunpunt samen de jaarlijkse profielwerkstukprijsuitreiking. Per profiel wordt een winnaar gekozen. De Marie Lokeprijs voor het beste Cultuur & Maatschappij profielwerkstuk, de Jan Kommandeurprijs voor het beste Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek profielwerkstuk, en de Jan Penprijs voor het beste Economie & Maatschappij profielwerkstuk. Per steunpunt bepaalt een vakjury wie er naar huis gaat met de eerste, tweede of derde prijs. Meer weten? Lees hier meer informatie.

 

5.      Cordaid Profielwerkstukprijs

Cordaid is een organisatie voor ontwikkelingssamenwerking. Zij hebben een profielwerkstuk wedstrijd in het leven geroepen om samen met jongeren na te denken over ontwikkelingssamenwerking. Schrijf jij bijvoorbeeld een profielwerkstuk over: de vluchtelingencrisis of analfabetisme in ontwikkelingslanden? Stuur dan jouw werkstuk in en maak kans om jouw project te realiseren of win een reis naar een passend ontwikkelingssamenwerkingsproject. Meer informatie op de website van Cordaid.

Comment Section

0 reacties op “Win prijzen met jouw Profielwerkstuk!

Plaats een reactie


*